Erzsébet királyné nyomában

Egy  fantasztikus kirándulással zárult az Erzsébet királyné nyomában címmel felső tagozatos tanulóinknak meghirdetett könyvtári programunk. A többfordulós esemény a Savaria Múzeum Sisi kiállításához kapcsolódott ,célja Erzsébet királyné (Sisi) életének megismerése.  A  program során a diákok megtekintették a kiállítást, majd a látottakhoz kapcsolódó  feladatlapon adtak számot tudásukról. Később a könyvtárban töltöttünk egy délutánt Sisivel.  Beszéltünk a Sisi kultusz helyi vonatkozásairól, Erzsébet királyné kedvenc elfoglaltságairól, kisfilmeket néztünk vele kapcsolatban.

A foglalkozás végén egy totót töltöttek ki a tanulók, a tét nem volt kicsi: ekkor derült ki, hogy ki lesz az az öt tanuló, aki megnyeri a részvétel árát a Gödöllői Királyi Kastély Tárlatvezetés Erzsébet királynéval című programjára! A nyertesek: Pápai Barnabás, Fehér László (8.a), Magyar Rebeka, Sipos Dorina (7.b) és Koji Adrián (6.a)

Szombaton 10 fős csapatunk elutazott Gödöllőre, ahol egy különleges tárlatvezetés során Sisi vendégeként jártuk be a királyi lakosztályokat! Köszönjük iskolánk Mozdulj Alapítványának támogatását!

Kovács Katalin

könyvtárostanár