2021.03.06.

Tisztelt Szülők, Gondviselők!

A Magyar Közlönyben megjelent a Kormány 111/2021. (III. 6.) Korm. rendelete „a védelmi intézkedések ideiglenes
szigorítása idején a gyermekfelügyeletről”. A rendelet értelmében minden általános iskolában a tantermen kívüli, digitális munkarend időtartama alatt a szülő, törvényes képviselő kérelmére az intézményvezetőnek gondoskodnia kell a gyermekek, tanulók napközbeni felügyeletének megszervezéséről.

A rendelet értelmében a szülő vagy törvényes képviselő a kérelmét elektronikusan is benyújthatja az intézmény vezetőjének.
A Kormányrendelet továbbá „felkéri a szülőket, hogy a gyermekfelügyeletet csak a legszükségesebb esetben – különösen munkavégzés, védekezésben való részvétel – vegyék igénybe.” Kérjük, ennek megfelelően az indoklásban részletezzék a gyermekfelügyelet igénybevételének a szükségességét.

A felügyelet 7:30-tól 16:30-ig tart. A maszk használata kötelező. Csak egészséges, tünetmentes gyermeket tudunk fogadni.

Az étkezést a Szombathelyi Köznevelési GAMESZ tájékozatása alapján kell igényelni. Az elérhetőségek megtalálhatók a honlapon az ÉTKEZTETÉS menüpont alatt.

Köszönettel:
Beke Eszter
Intézményvezető


2021.03.04.

Tisztelt Szülők, Gondviselők!

A rendkívüli helyzetre való tekintettel az étkeztetéssel kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adjuk.
A digitális oktatás bevezetésével a megrendelt adagok automatikusan lemondásra kerülnek. Felhívjuk a szülők figyelmét, hogy akik 2021. március 8-tól étkezést kérnek sürgősen jelezzék, legkésőbb március 5-én 9 óráig az étkezési ügyintézőjüknél.

Az étel az alábbi helyek egyikéről vihető el 11:30-12:00 között (autóról történik az ételosztás, műanyag dobozokban):

 • Bercsényi Miklós Általános Iskola hátsó gazdasági bejárata
 • Dési Huber István Általános Iskola hátsó gazdasági bejárata
 • Gothard Jenő Általános Iskola bejárata
 • Aranypatak Étterem
 • Paragvári Utcai Általános Iskola gazdasági bejárata
 • Aranyhíd EGYMI hátsó gazdasági bejárata
 • Nyitra Utcai Általános Iskola hátsó gazdasági bejárata

A digitális oktatás ideje alatt az étkezés módosítását (új étkezés/lemondás) a megszokott módon, tárgynapot megelőzően 8:30-ig jelezze az étkeztetési ügyintézőnél, vagy az elelmezes@gamesz.szombathely.hu címen. Kérjük, a Krétát kísérjék figyelemmel, a változásokat ott fogjuk jelezni, illetve a Szombathelyi Köznevelési GAMESZ honlapján is közzé tesszük!

Tisztelettel:
Szombathelyi Köznevelési GAMESZ


2021.03.04

Tisztelt Szülők, Gondviselők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Magyarország Kormánya a koronavírus világjárvány 3. hulláma miatt a köznevelési intézmények mindegyikében – a tavaly tavaszi rend szerint – tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről rendelkezett. Az EMMI 17/2021. (III.5.) rendelet értelmében tájékoztatjuk önöket:

 • 2021. március 08-tól a nevelés-oktatás tantermen kívüli, digitális munkarendben folytatódik.
 • Az intézmény nem kerül bezárásra, az intézményvezető és a helyben állátandó feladattal megbízottak továbbra is az intézményben tartózkodnak.
 • A rendelet értelmében a tanulóknak tilos a köznevelési intézmények oktatás célú látogatása és felügyelet sem biztosítható.
 • A gyerekétkeztetés biztosítása az adott településen intézménytípustól függetlenül önkormányzati feladat. KRÉTA – Faliújságon és fentebb is megtalálhatják a Szombathelyi Köznevelési GAMESZ tájékoztatóját a részletekkel kapcsolatban.
 • Az online tanórák megtartására elsődlegesen a KRÉTA – DKT rendszerét használjuk, minden online óra az órarend szerinti időpontban kerül megtartásra.
 • Az elsődleges üzenetközlés és az oktatással kapcsolatos kommunikációs csatorna a KRÉTA rendszer és azon belül a Digitális Kollaborációs Tér.

Tisztelettel:
Beke Eszter
Intézményvezető