Idegennyelvi kirándulás

2022.10.05-én, szerdán iskolánk felső tagozatos tanulói egy élményekben gazdag idegennyelvi kiránduláson vehettek részt. Úti célunk az ausztriai Family Park volt, amely a Fertő tótól és Rust városától néhány kilóméternyire megtalálható. Ausztria egyik legnagyobb szabadidő parkja rengeteg élményt nyújt felnőttek és gyermekek számára is.  A diákok német anyanyelvű országban tesztelhették le nyelvtudásukat, illetve ismerkedhettek a Haloween kultúrájával is, hiszen a park dekorációja továbbá a tematikus megtekinthető animációk is e témakör köré rendeződtek. Felnőttként is nagy élmény volt ez a nap de úgy gondolom a diákok élménybeszámolói magukért beszélnek. Íme néhány a sokból:

„Mindenki nagyon várta az utazást. Rengeteg jó játék volt, például a hullámvasút, néhány vizes játék, amire kísérőnk félve engedett fel. Voltak nagyon jó szobrok megszokott mesékről, de ezek közül nekem a csontvázas Hófehérke tetszett a legjobban.”

„Az odaút hosszú volt, viszont így is élveztem, beszélgettünk, és egy kicsit játszottunk. A játék neve úti Bingó volt, ahol különböző tárgyakat kellett az út közben megkeresnünk. A parkban a játékok közül a patkányos hullám vasút és a billegő madárijesztő volt a kedvencem.”

„ Nagyon izgalmas volt ennyi játékot egy helyen látni és kipróbálni. Az összes tetszett, de különösképpen a hullámvasútra, az összes. Remélem jövőre is fogunk menni. Nap végére már mindenki fáradt volt, de az utolsó ott töltött percig kihasználtuk az időnket.”

„Hosszú volt az út, de megérte, nagyon jól éreztük magunkat. Kipróbáltam a madárijesztőt, a patkányos hullámvasutat, de leginkább az almás körhinta tetszett, amikor rajta ültem, olyan volt minta repültem volna.”