Fenntarthatósági Témahét

Iskolánkban a Fenntarthatósági Témahét 2022. ápr. 25-29. között zajlott le.

Az osztályok előzetes feladatot kaptak, hogy készítsenek egy tablót a vízről, amely az egyik fő témája a témahétnek. Az elkészített tablókat a tanári folyosóján ki is helyeztük. Ezek közül a legjobbakat zsűriztük majd jutalmaztuk.

A hagyományoknak megfelelően papírgyűjtést is szerveztünk. A diákgyűlésen megtörtént a legügyesebb osztályok jutalmazása. Köszönjük a szülők aktív közreműködését, a Diákönkormányzat jutott így bevételhez.

Az elemgyűjtés legeredményesebb résztvevői apró jutalmakban részesültek.

Jó időben, a nagyszünetben zenés napi torna zajlott.

A Sulizsák, ruhagyűjtő program során 764 kg ruhanemű gyűlt össze. Tisztelettel köszönjük a szülőknek, hogy ezzel is gyarapíthattuk a Diákönkormányzat anyagi javait.

Osztályfőnöki órán az élő vizek jelentőségéről beszélgettünk, kék szalagok kihelyezésével emlékeztünk meg patakjainkról.

Pénteken a Vasivíz Zrt. munkatársai az ivóvíz és a szennyvíz vonatkozásában az 5-6. osztályosoknak, majd a 7-8. osztályosoknak előadást tartottak. A program végén a gyerekek egy apró tesztet töltöttek ki a hallottakról. A programban való részvételhez kapcsolódóan a Diákönkormányzat vásárlási utalványt kapott.